در دوران بارداری، توجه به رژیم غذایی بسیار مهم است و مشورت با پزشک در مورد مواد غذایی مجاز و غیرمجاز ضروری میباشد. خبر خوب این است که آجیلها نه تنها برای مصرف در دوران بارداری بیخطر هستند، بلکه میتوانند فواید زیادی نیز داشته باشند.
توصیه رسمی سازمان بهداشت ملی (NHS) این است که میتوانید در دوران بارداری آجیل یا غذاهای حاوی آجیل را مصرف کنید، مگر اینکه به آنها حساسیت داشته باشید یا متخصص تغذیه توصیه خاصی برای شما داشته باشد.
دکتر اما شایر، نویسنده کتاب "تغذیه در سالهای باروری"، تأیید میکند که خوردن آجیل در دوران بارداری کاملاً مناسب است. با این حال، اگر آلرژی دارید، باید از مصرف آنها خودداری کنید. در گذشته، به زنانی که سابقه آلرژی در خانواده نزدیک (مانند آسم، اگزما، تب یونجه یا آلرژی غذایی) داشتند، توصیه میشد که از خوردن بادامزمینی پرهیز کنند. اما اکنون، توصیهها بهروز شدهاند زیرا هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که نشان دهد مصرف بادامزمینی یا سایر آجیلها در دوران بارداری باعث ایجاد آلرژی در کودک میشود.
اگر تمایل دارید در دوران بارداری به خوردن آجیل ادامه دهید، میتوانید انواع مختلفی را امتحان کنید که ارزش غذایی بالایی دارند:
بادام میوه خوراکی درخت بادام است و عمدتاً در خاورمیانه رشد میکند. این میوه در تهیه انواع غذاها و خوراکیها استفاده میشود. بادام حاوی مقدار زیادی چربیهای سالم، فیبر، پروتئین، ویتامین E و منیزیم است. منیزیم با کنترل قند خون مرتبط است و میتواند برای زنانی که به دیابت بارداری مبتلا هستند مفید باشد.
گردو دارای خواص آنتیاکسیدانی شگفتانگیز و چربیهای امگا 3 است که گفته میشود برای سلامت مغز مفید است. همچنین، احتمالاً میتواند به تقویت خلقوخوی شما نیز کمک کند. گردو را میتوانید در کیکها، مخلوط چاشنیها و سایر غذاها استفاده کنید.
بادام هندی طعم "خامه ای" دارد و حاوی چربیهای تک غیراشباع از جمله اسید اولئیک و پالمیتولئیک است. همچنین، مقدار مناسبی آهن و ویتامین K در آن وجود دارد. خامه بادام هندی یک جایگزین عالی برای خامه فرم گرفته برای افراد وگان است و کالری کمتری دارد. میتوانید این آجیلهای خامه ای را در کاریها، سیب زمینی سرخ کرده و خورشها استفاده کنید.
پکان منبع خوبی از منگنز و مس است که به متابولیسم بدن کمک میکند و میتواند التهاب را کاهش دهد. همچنین، سرشار از ویتامین E است. با این حال، زنان باردار نباید بیش از 30 میلیگرم در روز ویتامین E مصرف کنند.
ماکادمیا سرشار از چربیهای تک غیراشباع است که میتواند سلامت قلب را تقویت کند. همچنین، حاوی پتاسیم است که به کنترل تعادل مایعات و الکترولیتها در بدن کمک میکند. اگر در دوران بارداری از گرفتگی عضلات پا رنج میبرید، خوردن بیشتر غذاهای غنی از پتاسیم و منیزیم ممکن است به بهبود شرایط شما کمک کند؛ سعی کنید بادام و ماکادمیا را با یکدیگر مخلوط کنید.
آجیل برزیلی منبع خوبی از سلنیوم معدنی است، یک آنتیاکسیدان قوی که میتواند از بدن شما در برابر انواع بیماریهای مزمن محافظت کند و از تیروئید شما حمایت کند. اگر در دوران بارداری میل به شکلات دارید، آجیل برزیلی پوشیده از شکلات تلخ را برای یک میان وعده متعادل امتحان کنید.
در حالی که آجیل خاصی وجود ندارد که در دوران بارداری از آن اجتناب کنید (مگر اینکه آلرژی داشته باشید)، متخصصان توصیه می کنند مصرف آنها را در حد اعتدال نگه دارید. به جای خوردن یک کیسه بزرگ بادام زمینی بوداده، سعی کنید مقدار کمی را به عنوان میان وعده مصرف کنید.
به جای پرهیز از آجیلهای خاص، فقط مصرف آنها را در حد اعتدال نگه دارید زیرا چربی بالایی دارند. همچنین، از مصرف بیش از حد آجیلهای نمکی خودداری کنید زیرا محتوای نمک میتواند سلامت شما را تهدید کند.
صرف نظر از اینکه چقدر آجیل در رژیم غذایی خود دارید، معقولترین توصیه متخصصان این است که تا آنجا که میتوانید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید.
اگر حالت تهوع و استفراغ دارید و احساس میکنید برای غذا خوردن بیش از حد بیمار هستید یا برای آشپزی بیش از حد خسته هستید، یک مکمل ویتامین و مواد معدنی با فرمول خاص مصرف کنید که به بالا بردن سطح ویتامین و مواد معدنی کمک میکند.